Boschert Klaplagersonderdeel van meefil.nl - Nederland

accessoires.montalvo.nl

Een overzicht van de Montalvo accessoires

Op deze pagina vindt u diverse artikelen die niet onder een bepaalde productgroep vallen, of als aanvulling op de rest van het assortiment beschikbaar zijn.

"Heavy duty" drukventielen
Montalvo MPV

De MONTALVO MPV maakt een directe besturing van de remcilinder op afstand mogelijk. Remcilinders kunnen simultaan worden geregeld met een enkele eenheid. Operators kunnen vanaf hun controlepaneel de cilinders aan en uit zetten en hiermee verschillende remmomenten instellen. Aanpassingen kunnen van afstand worden gedaan, waardoor de operator niet ter plaatse hoeft te gaan om de de rembeveiliging te verwijderen. Dit is een groot voordeel omdat de omstandigheden op deze locaties vaak gekenmerkt worden door roterende onderdelen en vrijkomende hitte.

Veiligheidskappen en bevestigingsplaten tbv remmen
Montalvo Covers

MONTALVO veiligheidskappen en bevestigingsplaten voor remmen zijn ontworpen voor de diverse MONTALVO remmen zoals de V, C, CS, standaard, HP en HPS serie. Uiteraard zijn deze producten vervaardigd uit kwalitatief hoogstaande materialen en zijn ze eenvoudig te installeren. Er worden absoluut geen concessies gedaan aangaande veiligheid. Deze producten zijn te bestellen met uw nieuwe systeem, of apart, ter beveiliging van uw bestaande installatie.

Electro-Pneumatische omvormers
Montalvo

MONTALVO heeft verschillende typen electo-pneumatische omvormers beschikbaar. De MPC-4ce, zoals hiernaast afgebeeld, verzorgd een nauwkeurige omvorming van een DC spanningssignaal naar een proportioneel pneumatisch signaal. Omdat deze omvormer werkt met 4 tot 20 mili-ampere is er geen additionele stroomtoevoer nodig. De MPC-4ce heeft een snelle doorstroming waardoor een nauwkeurige bediening van danser of krachtmeter gegarandeerd is. Om de installatie te vereenvoudigen zijn er speciale fittingen gebruikt voor snelle aan- en afkoppeling van pneumatische leidingen. De electrische leidingen kunnen worden aangesloten op een DIN aansluiting. Deze omvormer wordt geleverd met een bevestiging voor muur, paneel of rails.

PDA "Pneumatic distribution Assembly"
Montalvo PDA

De PDA maakt een directe besturing van de remcilinder op afstand mogelijk.Remcilinders kunnen simultaan worden geregeld met een enkele eenheid. Operators kunnen vanaf hun controlepaneel de cilinders aan en uit zetten en hiermee verschillende remmomenten instellen. Aanpassingen kunnen van afstand worden gedaan, waardoor de operator niet ter plaatse hoeft te gaan om de de rembeveiliging te verwijderen. Dit is een groot voordeel omdat de omstandigheden op deze locaties vaak gekenmerkt worden door roterende onderdelen en vrijkomende hitte. Door de pneumatische werking is dit systeem geschikt voor tegen explosie beveiligde ruimtes.

Luchtfilters
Montalvo ventielen

MONTALVO heeft diverse luchtfilters in het assortiment die in staat zijn om een achone, droge en olievrije luchttoevoer te leveren aan pneumatische instumenten. Hiernaast is de MAF-3 (5 micron water en 0.3 micron olie filter afgebeeld. Het gebruik van deze luchtfilters in combinatie met andere MONTALVO producten garandeerd de geldigheid van uw garantie en kan de levensduur van uw apparatuur flink verhogen.